05.01.18

Огляд Skoda Superb

Придбайте у нас автомобіль і ми абсолютно безкоштовно подаруємо вам два чудових парасольки на додачу - саме так в якомусь телемагазині могла б звучати реклама Skoda Superb нового покоління. А якщо ви зробите замовлення протягом десяти хвилин, то крім автомобіля і парасольок ви отримаєте чудовий ліхтарик з магнітом, який за сумісництвом виконує роль плафона освітлення багажного відсіку. І це теж про новий Superb. Прямо не автомобіль якийсь, а джерело корисних в домашньому господарстві речей. Купуємо? Поки немає. Давайте все-таки оцінимо чеський ліфтбек з усіх боків, а там вже і вирішимо.

Дизайн Superb третього покоління вдався на славу. На зміну плавним лініях і одутлим поверхонь, що були характерні для попередника, прийшли гострі грані і агресивні лінії. При цьому в Superb однозначно вгадується автомобіль сімейства Skoda. Адже в схожій стилістиці виконані і інші моделі чеської компанії. Але справедливості заради варто відзначити, що дизайн молодших Octavia і Rapid все-таки простіше, так що в Superb однозначно впізнається флагман модельного ряду.

А тепер саме час оцінити інтер'єр нового Superb. Але тільки не поспішайте відразу сідати за кермо. Краще спробуйте спершу відшукати той самий парасольку. Вийшло? Відтепер він ховається в спеціальній прихованій ніші в передніх дверей. Така ж і в пасажирських дверей. А ось тепер пора за кермо. З зручністю всістися на робочому місці водія в чеському автомобілі зможе будь-хто. Та й в цілому проблем з ергономікою в новому Superb немає. А ось проблеми з новими рішеннями в інтер'єрі є. А все тому, що цих самих нових рішень немає. Все, що бачить перед собою водій, вже можна було побачити на інших моделях Skoda. Та й по архітектурі передня панель виглядає простовато. Але, як стверджують представники Skoda, саме цього і хочуть потенційні покупці. Вони не потребують яскравих кричущих рішеннях, а готові платити тільки за якість і те, що їм дійсно необхідно. І якщо оцінювати внутрішній світ Superb саме з цієї позиції, то цілком можна поставити йому найвищу оцінку.

Так само як і задніх місцях. Навіть попередній Superb дозволяв пасажирам сидіти, закинувши нога за ногу. Автомобіль же нового покоління в цьому плані став ще краще. І нехай вільного простору ззаду в порівнянні з попередником не додалося, але за рахунок іншої формування заднього дивана сидіти стало трохи зручніше. До того ж не варто забувати про те, що Superb, якщо трохи доплатити, цілком можна перетворити на справжнісінький директорський автомобіль, багатий приємними опціями. Хочете підігрів задніх сидінь? Будь ласка. А спеціальний утримувач для планшета, який можна закріпити на спинці переднього сидіння, бажаєте? Теж без проблем.

Але особливо творці Skoda Superb третього покоління пишаються багажником. Він був величезний і в другому Superb (595 літрів), але при зміні покоління додав рівно 30 літрів. У багажнику, до речі, і варто шукати той горезвісний ліхтарик, що обіцяно кожному покупцеві чеського лифтбека. Це, втім, не єдина «фішка» багажного відсіку нового Superb. Для того, щоб при активному водінні речі не літали по всьому багажнику, чехи придумали спеціальні пластикові бар'єри, які кріпляться до підлогового покриття багажника за допомогою липучок і тим самим фіксують речі. Дуже зручно. І знову ж таки досить дешево у виробництві. Адже, як ми пам'ятаємо, переплачувати за понти покупці Superb не звикли.

Запчастини на Skoda Superb

Нові, б/в, оригінальні і не оригінальні запчастини на Skoda Superb ви можете купити на нашій авторозборці.

Технічні характеристики

А ось до думки, що вибирати відповідний силовий агрегат потрібно з майже десятка варіантів, доведеться звикнути кожному, хто прицінюється до чеського ліфтбек. Але оскільки дизельні двигуни (1,6 TDI, 120 кінських сил і 2.0 TDI, 190 кінських сил) у нас пропонувати навряд чи будуть, значить нашим автолюбителям доведеться вибирати з бензинових силових агрегатів. А вони такі: 1,4 TSI (150 кінських сил), 1,8 TSI (180 кінських сил) і 2.0 TSI (220 «конячок»). З кожним з двигунів може поєднуватися механічна коробка перемикання передач або шестиступінчастий «робот». А у випадку з найскромнішими бензиновим двигуном у роботизованою коробки перемикання передач і зовсім буде сім ступенів.

Про керованості Skoda Superb потрібно говорити з оглядкою на те, яка підвіска встановлена ​​на конкретному автомобілі. Якщо звичайна пружинна, то чеський автомобіль здасться злегка жорстким, що, втім, дозволяє йому відмінно управлятися і дарувати справжнісіньке задоволення від їзди. Якщо ж доплатити і встановити на Superb адаптивні амортизатори, то тут, як то кажуть, можливі варіанти. У режимі Comfort флагман компанії Skoda перетворюється в океанський лайнер, плавно погойдується на хвилях. Спортивний же режим знову повертає все в звичне пружне русло.

Ну а тепер купуємо новий Superb? Природно. Адже за цілком прийнятну ціну ми отримуємо стильний автомобіль з просторим салоном.